Du visar för närvarande Lämnar du också datorn olåst när du ”ska bara…”?

Lämnar du också datorn olåst när du ”ska bara…”?

Med den här videon vill jag belysa en onödig sårbarhet/risk som jag ser i stort sett dagligen när vi lämnar datorer olåsta och obevakade på Caféer, lobbyn på hotellet, kontor eller varför inte när vi åker tåg.

Det finns många risker med att göra det och i videon belyser att det ”bara” tar 30 sekunder att stjäla ALLA WiFi-lösenord som finns i en Windowsdator, dvs samtliga WiFi som datorn varit uppkopplad till. Det skall tilläggas att det är ”nästan bara” större delen av alla Windowsdatorer som det går att göra detta på då det kräver att man kan öka sina rättigheter i datorn.

Hjälp mig göra världen ”less hackable” genom att alltid låsa datorn, det kostar inget att göra det men kan kosta en förmögenhet om fel person kommer in i datorn.

Har du några frågor eller vill veta mer om hur man enkelt kan säkra upp sin verksamhet så tveka inte att höra av dig.

Om du uppskattar den researchen jag gör kring säkerhet och vår integritet och känner att du vill bidra på något sätt så är du varmt välkommen att stödja mitt ideella arbete genom att dela inläggen jag lägger ut eller att bidra på https://flattr.com/@securitybyheart så att mer tid kan läggas på researchen.

/ Mikael Jansson
Certified ethical hacker