You are currently viewing Hur kan du veta mitt lösenord…?

Hur kan du veta mitt lösenord…?

Jag är varken tankeläsare, magiker eller illusionist, men hur kommer det sig då att det ändå går att förvåna så många människor varje vecka genom att berätta var lösenord sparas/göms och systemen som många använder för att komma ihåg lösenorden?

Svaret är smärtsamt enkelt, det är så många människor fungerar och det beteendet som vi ofta har kring lösenord och jag är den första att hålla med om att lösenord är ingen bra lösning!

Hur kan jag vara så säker på allt detta? Resultatet av alldeles för många incidenter och case som jag själv hjälpt till att hantera under åren landar i att anledningen till intrång kan härledas till svagt återanvänt lösenord….fortfarande år 2020

Då kommer frågan, är det värt att råka ut för en incident som kostar kanske 500 000 för att lösenordet används på många ställen, eller är det ett bättre alternativ att spendera några hundringar per år på en lösenordshanterare? För mig är svaret givet och jag skulle bli SÅ glad om fler väljer detta, för jag vill inte hitta att sårbarheten i företag (och privatpersoner) är så enkel som lösenorden när lösningen knappt ens kostar pengar…innan det händer, sen blir det vansinnigt kostsamt.

Hjälp mig bli en ännu lyckligare Ethical hacker genom att göra mitt jobb svårare 🙏💜

/ Mikael Jansson
Certified Ethical Hacker (CEH)